Welke historie zit er achter de telefoon en sim only abonnementen? Een kijkje achter de schermen

De fundamentele verandering die een enkele uitvinding in de wereld heeft gebracht, is precies de telefoon. Met de geliefden ver weg praten met het gemak en het comfort van thuis is het voordeel van deze uitvinding. In deze moderne wereld van mobiele telefoons en sim only abonnementen in overvloed en internettelefoons is de fundamentele verschuiving naar de maatschappij die zich met de uitvinding van de telefoon voltrok, vanzelfsprekend.

De historie van de telefoon, hoe zat dat precies?

Dit is een heel ander systeem dat in schepen wordt gebruikt in de vorm van lange pijpen in de scheepsbrug die naar de machinekamer kunnen worden gedragen. De elektrische telegraaf werd uitgevonden in het begin van de jaren 1800 en droeg voortdurend allerlei soorten berichten. Er was altijd de wens om de telegraaf te verbeteren. De kennis van geluidsgolven door het lesgeven aan dove studenten gaf Alexander Graham Bell het idee om de telefoon uit te vinden.

Waarom heeft Bell de telefoon uitgevonden?

Bell werd gecrediteerd met het feit dat hij een zachtaardige man was en een uitvinder van de telefoon. Hij verloor bijna die eer toen Bell en Elisha Gray, een andere prominente uitvinder, op dezelfde dag, 14 februari 1876, zijn patent op de telefoon aanvroeg.

  • Helaas hebben de advocaat van Bell en de griffier van het octrooibureau, die in de Burgeroorlog hadden gediend, eerst samengezworen voor de registratie van Bell’s octrooi.
  • De octrooi-inspecteur belde de verwerking stopte toen hij zich realiseerde dat beide aanvragen vergelijkbaar waren totdat ze konden worden aangetoond. Bell demonstreerde de door Gray bedachte techniek en kreeg het octrooi. Volgens historici zou Gray de uitvinder van de telefoon zijn geweest als Bell niet eerst had gedemonstreerd.

Waarom is de telefoon nooit eerder uitgevonden?

Slechts een jaar na de registratie van het octrooi van Bell leidden de technieken van Alexander Graham Bell en Thomas Watson direct tot de eerste commerciële telefoondiensten. Andere prominente wetenschappers vóór Bell, zoals Johann Reis uit Duitsland en Antonio Meucci uit Italië, hadden ook al telefoonprototypes gedemonstreerd, maar hun technieken waren niet erg geavanceerd.