Hoe kosten verlagen voor woonverzekering

Een woningverzekering is een vangnet voor het onverwachte, van badkamerlekkage tot inbraak. Dus een goede dekking kan je geruststellen als het ergste gebeurt.

Toch zijn er stappen die u kunt nemen om uw huis te beschermen en de kans op een claim te verkleinen, wat de kosten van uw premie zou kunnen verlagen.

Verhoog uw huisbeveiliging

Installeer alarmen

Verlaag uw premie door inbraak- of beveiligingsalarmen en rookmelders te installeren

Installeer sloten die voldoen aan BS 3621 om woonverzekering te verlagen

Sommige verzekeraars kunnen de premie verlagen als u deur- en raamsloten heeft met een British Standards Institution (BSI) -markering. Voor sommige verzekeraars kan het zelfs een vereiste zijn.

Installeer veiligheidsverlichting

Mogelijk kunt u inbrekers weghouden met veiligheidsverlichting, omdat ze daardoor eerder worden gezien. Bewegingsdetecterende lichten zullen u vertellen of er iemand buiten is, en ze kunnen ook helpen de verzekeringskosten te verlagen.

Bezoek www.aansprakelijkheidsverzekering.com om meer informatie te krijgen over kosten van een inboedelverzekering.

Gebruik een kluis

Door dure spullen in een betrouwbare kluis te bewaren, kunt u de mogelijke extra kosten voor het verzekeren van waardevolle spullen compenseren.

Zorg voor de juiste woningverzekering

Dit is het geld dat u moet betalen wanneer u een claim indient, voordat de verzekeraar de rest van de kosten vergoedt. Het verhogen van uw eigen risico kan er soms toe leiden dat uw premie wordt verlaagd.

Betaal jaarlijks

Door eroor te kiezen om uw polis in één keer te betalen, jaarlijks in plaats van maandelijks, kan het goedkoper uitpakken. Het is dus de moeite waard om te controleren of er een prijsverschil is voordat u koopt. Dit verschilt per verzekeraar.

Koop een bouw- en inboedelverzekering bij één aanbieder

Combineer uw bouw- en inboedelverzekering en u krijgt mogelijk korting. Maar kijk eens rond, want soms kan het goedkoper zijn om de twee polissen afzonderlijk te kopen. Houd er rekening mee dat een gecombineerd beleid het claimproces gemakkelijker maakt als beide worden beïnvloed.