Crypto-analist beweert dat de $ 20.000 all-time high van Bitcoin nep was

Een analist van cryptocurrency heeft gesuggereerd dat prijsmanipulatie achter de huidige (en eerdere) hoogtepunten van Bitcoin stond en dat de prijs van $ 20.000 in december 2017 ‘nep’ was.

Timothy Peterson, Cane Island Alternative Advisors, heeft beweerd dat Bitcoin’s (BTC) bijna $ 20.000 hoogste punt ooit in december 2017 ‘nep’ was.

In een tweet op 11 juni zei Peterson dat het zeven jaar duurde voordat mensen accepteerden dat Bitcoin in 2013 was gemanipuleerd, verwijzend naar een recente uitspraak van een Japanse rechtbank die de beschuldigingen van gegevensknoeien tegen de voormalige Mt. Mark Karpeles, CEO van Gox. Een overzicht van alle cryptocurrencies is daarom belangrijk.

Vervolgens vroeg hij: ‘Hoe lang duurt het voordat mensen begrijpen dat $ BTC opnieuw is gemanipuleerd in 2017 en 2019?’ voordat hij zich afmeldde en beweerde dat de $ 20.000 ATH “nep” was.

Dus, hadden we allemaal een massale hallucinatie?

Peterson promoot geen halfbakken samenzweringstheorie dat de Bitcoin all-time high, of ATH, nooit is gebeurd, alleen dat het waarschijnlijk is gebeurd als gevolg van manipulatie.

Op de vraag ‘Wat definieert een ‘echte’ ATH in [zijn] geest, antwoordde hij dat het niet in zijn gedachten was, maar in zijn wiskunde. Hij vervolgde dat een recordhoogte legitiem was:

‘Alleen als dit wordt ondersteund door basisprincipes zoals gemeten door actieve adressen, hash-snelheid en [transactie] telt. Anders is de prijs niet houdbaar. ‘

Een prijs die aanzienlijk verschilde van de basisprincipes werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door frauduleuze prijsmanipulatie, concludeerde hij.

De echte voorspelling is veel groter

Peterson verdedigde recente opmerkingen die hij had gemaakt door de huidige prijsbewegingen van Bitcoin te vergelijken met die vlak voor de bull run van 2013. Een evenredige bull run vandaag zou ervoor zorgen dat de BTC-prijs binnen enkele weken $ 75.000 zou bereiken. Ethereum is ook van belang.

Peterson weerlegde echter de bewering dat hij een dergelijke stijging had voorspeld. In plaats daarvan beweerde hij dat hij simpelweg de hypothetische vraag had gesteld: ‘Zal de geschiedenis zichzelf herhalen?

Peterson voorspelde onlangs dat de Bitcoin-prijs tegen 2027 zal stijgen tot $ 1 miljoen, op basis van een organisch groeiend aantal gebruikers. Hij beweert dat dit cijfer puur is afgeleid van wiskunde, dus het zou volgens zijn eigen definitie vermoedelijk als een legitieme ATH gelden.